top of page

Viscurry

Ingrediënten

  • Een keer Jyoti's verspakket Viscurry

  • 600 gram zalm of een andere vissoort die jij het lekkerst vindt

  • 4 eetlepels olijfolie

  • 1 eetlepel yoghurt

  • Zeezout naar smaak

Bereiding

Stap 1


Snij de vis in grove stukken en doe in een kom. Wrijf de vis in met kruidenmix 1. Laat 10 minuten intrekken op kamertemperatuur.


Stap 2


Snij de tomaten in stukjes. Schil de knoflook en gember en snij fijn. Pureer de tomaten, knoflook, gember en gebakken uitjes met een staafmixer of blender tot een geheel. Dit is je basissaus.


Stap 3


Verhit een stevige pan met twee eetlepels olijfolie op matig vuur. Bak kruidenmix 2 ongeveer 20 seconden. Voeg de basissaus uit stap 2, een eetlepel yoghurt en kruidenmix 3 toe, roer door, breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur terwijl je af en toe roert.


Stap 4


Verhit een koekenpan met twee eetlepels olijfolie op hoog vuur. Schroei de stukken vis in een paar minuten aan beide kanten dicht en schep op een bord. Snij de aardappelen in grove stukken (naar keuze geschild of ongeschild) en bak in dezelfde olie tot ze bruin zijn.


Stap 5


Breng in een pan 600 ml water aan de kook en voeg de rijst toe. Laat de rijst 10 minuten koken op laag vuur en giet af. Doe de rijst terug in de pan, sluit af met een deksel, en zet apart.


Stap 6


Voeg de aardappelen met 400 ml kokend water toe aan de saus uit stap 3 en laat 5 minuten (of tot de aardappelen gaar zijn) pruttelen op laag vuur. Voeg kruidenmix 4 en de gebakken vis toe en roer door. Breng aan de kook, doe een deksel schuin op de pan, draai het vuur laag en laat nog 10 minuten pruttelen. Proef en breng op smaak met zout.


Stap 7


Snij de koriander fijn. Zet in een apart kommetje op tafel, en serveer samen met de viscurry en de rijst.Ā Geef er per persoon een groen pepertje bij voor extra pittigheid (in India bijt men er gewoon een stukje af!)


Stap 8


Aan tafel. Geniet van de Ć©chte smaak van India!

bottom of page