Ingrediënten
Een keer Jyoti's verspakket Rogan josh
600 gram kippendijen of mager lamsvlees, in grove stukken gesneden
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels yoghurt
2 eetlepels roomboter
Zeezout naar smaak
Bereiding
Stap 1
Meng kruidenmix 1 met een eetlepel yoghurt en een eetlepel olijfolie. Dit is je marinade. Voeg het vlees toe. Meng alles goed en laat het vlees afgedekt in de koelkast minimaal 15 minuten marineren.
Tip: als je het gerecht met lamsvlees maakt is het extra lekker om het vlees eerst in 500 ml melk te laten weken; daar wordt het supermals van. Haal de stukken vlees na drie kwartier uit de melk, meng met de marinade (spoel de melk er niet af!) en laat afgedekt in de koelkast minimaal 15 minuten marineren.
Stap 2
Schil de knoflook en snij fijn. Snij de helft van de tomaten in stukjes. Pureer de tomaat met de knoflook, gebakken uitjes en kruidenmix 2 met een staafmixer of blender tot een geheel. Dit is je basissaus. Zet apart.
Stap 3
Verhit twee eetlepels olijfolie met twee eetlepels roomboter op middelhoog vuur in een stevige pan. Snij de steeltjes van de koriander en snij fijn. Voeg de koriandersteeltjes, het laurierblad, de basissaus uit stap 2 en een eetlepel yoghurt toe zodra de boter gesmolten is. Roer door en laat op laag vuur 5 minuten pruttelen.
Stap 4
Snij de de overgebleven tomaten in de lengte doormidden en snij de helften vervolgens in dunne plakjes. Schil de sjalotjes en snij beide uiteinden eraf. Voeg de tomatenplakjes en de hele sjalotjes toe aan de saus. Als je het gerecht met kip maakt voeg je vervolgens 300 ml kokend water toe, als je het met lamsvlees maakt 200 ml. Roer goed door.
Stap 5
Als je het gerecht met kip maakt zet je een koekenpan met twee eetlepels olijfolie op middelhoog vuur. Bak het gemarineerde vlees rondom lichtbruin en voeg het vervolgens toe aan de saus. Als je het gerecht met lamsvlees maakt kun je deze stap overslaan en het vlees direct toevoegen aan de saus. Roer de saus goed door, breng aan de kook en laat 20 minuten op laag vuur met het deksel op de pan sudderen terwijl je af en toe roert. Breng op smaak met zout.
Stap 6
Breng in een pan 600 ml water aan de kook en voeg de rijst toe. Laat de rijst 10 minuten koken en giet af. Doe de rijst terug in de pan, sluit af met een deksel, en zet apart.
Stap 7
Snij de koriander fijn. Zet in een apart kommetje op tafel, en serveer samen met de Rogan josh en de rijst.Ā Geef er per persoon een groen pepertje bij voor extra pittigheid (in India bijt men er gewoon een stukje af!). Ook lekker met schijfjes komkommer en partjes limoen.
Stap 8
Aan tafel. Geniet van de Ć©chte smaak van India!