top of page

Kruidenmix voor Pulled Chicken

Ingrediënten

Bereiding

Stap 1


Was de halve stengel bleekselderij en snij doormidden. Schil de ui en snij in kwarten. Schil twee teentjes knoflook. Zet een pan met 1,5 liter water, het laurierblad, de bleekselderij, een kwart ui, de teentjes knoflook, de peperkorrels en het zout op hoog vuur en breng aan de kook. Optioneel kun je een doorgesneden rode peper toevoegen; je krijgt dan pittige Pulled chicken!


Stap 2


Voeg, zodra het water kookt, de kip toe en breng opnieuw aan de kook. Laat een half uur op middelhoog vuur pruttelen en zet vervolgens het vuur uit. Laat de kip nog 10 minuten in het water staan. Haal de kip uit het water en trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Zorg ervoor dat er geen grote stukken kip overblijven.


Stap 3


Schil en pers de twee overgebleven teentjes knoflook. Snij de rest van de ui fijn. Snij de tomaten in kleine stukjes. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm twee eetlepels olijfolie. Voeg de ui toe en bak in een paar minuten glazig. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut terwijl je roert. Voeg de tomatenstukjes toe en bak een paar minuten met het deksel op de pan tot de tomaat zacht is.


Stap 4


Voeg de Pulled chicken kruidenmix toe, roer door en bak nog eens 30 seconden. Voeg nu de kip toe en roer goed door. Laat het geheel 3 tot 4 minuten bakken terwijl je roert. Breng op smaak met zout.


Stap 5


Aan tafel. Geniet van de Ć©chte smaak van India!

bottom of page