top of page

Hele kip gemarineerd in Groene Chili Chutney

Ingrediënten

  • Een hele kip

  • De inhoud van een potje Groene Chili Chutney: Peterselie & Munt

  • 3-4 teentjes knoflook

  • 500 gram bloemkool

  • 300 gram aardappelen

  • 200 gram sjalotjes

  • 2 stengels bleekselderij

  • 2 winterpenen

  • 50 ml olijfolie

  • Zeezout naar smaak

Bereiding

Kijk deze video waarin Jyoti laat zien hoe ze dit gerecht klaarmaakt. De stappen staan ook onder de video beschreven.



Stap 1


Schil de knoflook en snij fijn. Schil de sjalotjes. Was de aardappel, bleekselderij en winterpeen en snij in blokjes. Was de bloemkool en snij in hapklare roosjes. Doe alle groenten samen met de olijfolie in een ovenschaal en hussel goed door elkaar.


Stap 2


Kerf de kip met een scherp mes tegendraads in. Smeer in met de chutney. Plaats de kip bovenop de groenten en laat 1,5 uur marineren.


Stap 3


Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi de kip en groenten naar smaak met zeezout. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven. De braadtijd is afhankelijk van het gewicht van de kip: 45 minuten per 500 gram.


Stap 4


Aan tafel. Geniet van de Ć©chte Smaak van India!

bottom of page