Ingrediënten
Een hele kip
De inhoud van een potje Groene Chili Chutney: Peterselie & Munt
3-4 teentjes knoflook
500 gram bloemkool
300 gram aardappelen
200 gram sjalotjes
2 stengels bleekselderij
2 winterpenen
50 ml olijfolie
Zeezout naar smaak
Bereiding
Kijk deze video waarin Jyoti laat zien hoe ze dit gerecht klaarmaakt. De stappen staan ook onder de video beschreven.
Stap 1
Schil de knoflook en snij fijn. Schil de sjalotjes. Was de aardappel, bleekselderij en winterpeen en snij in blokjes. Was de bloemkool en snij in hapklare roosjes. Doe alle groenten samen met de olijfolie in een ovenschaal en hussel goed door elkaar.
Stap 2
Kerf de kip met een scherp mes tegendraads in. Smeer in met de chutney. Plaats de kip bovenop de groenten en laat 1,5 uur marineren.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi de kip en groenten naar smaak met zeezout. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven. De braadtijd is afhankelijk van het gewicht van de kip: 45 minuten per 500 gram.
Stap 4
Aan tafel. Geniet van de Ć©chte Smaak van India!