top of page

Butter chicken

Ingrediënten

  • Een keer Jyoti's verspakket Butter chicken

  • 600 gram kippendijen in reepjes of blokjes

  • 5 eetlepels olijfolie

  • 1 eetlepel yoghurt

  • 1 eetlepel citroensap

  • 1 theelepel honing

  • 100 gram roomboter

  • Zeezout naar smaak

  • 100 gram slagroom (optioneel, voor een extra smeuĆÆg resultaat)

Bereiding

Stap 1


Meng in een kom 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel yoghurt, 1 eetlepel citroensap en kruidenmix 1 door elkaar. Voeg de kip toe, roer door en laat een half uur afgedekt marineren.


Stap 2


Snij de tomaten in stukjes en doe deze met de cashewnoten in een pan. Voeg 300 ml kokend water toe en laat 10 minuten koken op laag vuur. Schil de bol knoflook en gember en snij in kleine stukjes. Voeg samen met de gebakken uitjes toe. Pureer het geheel met een staafmixer of blender. Dit is je basissaus.


Stap 3


Breng in een pan 600 ml water aan de kook en voeg de rijst toe. Laat de rijst 10 minuten koken op laag vuur en giet af. Doe de rijst terug in de pan, sluit af met een deksel, en zet apart.


Stap 4


Verhit op hoog vuur 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de gemarineerde kip en draai het vuur uit zodra de kip rondom bruin is.


Stap 5


Verhit op matig vuur 2 eetlepels olijfolie in een stevige pan. Voeg kruidenmix 2 toe en bak 20 seconden. Voeg kruidenmix 3 toe en roer door. Voeg vervolgens de basissaus uit stap 2, 100 ml kokend water, een theelepel honing en de gebakken kip toe en verhit 5 minuten. Wil je een dikkere saus? Laat gewoon nog een paar minuten extra prutellen. Zet het vuur uit en voeg 100 gram roomboter toe. Roer tot een consistent geheel en breng op smaak met zout. Voeg optioneel 100 ml slagroom toe voor een extra smeuĆÆg resultaat.


Stap 6


Snij de koriander fijn. Zet in een apart kommetje op tafel, en serveer samen met de butter chicken en de rijst.Ā Geef er per persoon een groen pepertje bij voor extra pittigheid (in India bijt men er gewoon een stukje af!). Ook lekker met schijfjes komkommer en partjes limoen.


Stap 7


Aan tafel. Geniet van de Ć©chte smaak van India!

bottom of page