top of page

Aloo gobi

Ingrediënten

Bereiding

Stap 1


Snij de ui in halve ringen, snij de aardappelen in blokjes (naar keuze geschild of ongeschild), en snij de bloemkool in hapklare roosjes.


Stap 2


Snij de tomaten in stukjes en pureer deze samen met de geroosterde kikkererwten en gebakken uitjes met een staafmixer of blender tot een geheel. Dit is je basissaus.


Stap 3


Verhit op matig vuur 3 eetlepels olijfolie in een stevige pan. Voeg kruidenmix 1 toe en verwarm 20 seconden terwijl je roert. Voeg de uienringen toe en bak deze tot ze beginnen te bruinen. Voeg de bloemkool en aardappel toe en roer door. Laat 10 minuten bakken met het deksel op de pan terwijl je af en toe roert.


Stap 4


Breng in een pan 600 ml water aan de kook en voeg de rijst toe. Laat de rijst 10 minuten koken op laag vuur en giet af. Doe de rijst terug in de pan, sluit af met een deksel, en zet apart.


Stap 5


Schil de bol knoflook en gember, snij fijn, en pureer met de staafmixer of blender tot een consistent geheel. Voeg deze samen met kruidenmix 2 en de basissaus uit stap 2 toe aan de aardappelen en groenten en roer door. Laat het geheel nog 15 minuten bakken. Voeg 400 ml kokend water toe, voeg zout naar smaak toe en laat 10 minuten of tot de groenten gaar zijn op laag vuur pruttelen met deksel op de pan.


Stap 6


Snij de koriander fijn. Zet in een apart kommetje op tafel, en serveer samen met de aloo gobi en de rijst.Ā Geef er per persoon een groen pepertje bij voor extra pittigheid (in India bijt men er gewoon een stukje af!)


Stap 7


Aan tafel. Geniet van de Ć©chte smaak van India!

bottom of page